Left Terugkeren naar winkel
Besteloverzicht

Je winkelwagen is leeg

Andere bekeken ook
€1799
Een kleine boekwinkel

Een betere planeet, boek voor boek

Opgericht in 2022 door Jesper, met het doel om terug te geven aan de natuur. Zo'n 15 miljard bomen worden per jaar gekapt, en maar een fractie van dat aantal terug geplant.

Maak het makkelijk

Na acht jaar te hebben gewerkt als designer en engineer, richtte Jesper TreeBlue op. Na jaren te hebben gezien hoeveel impact het maken van elektronica, voertuigen en andere producten heeft op de natuur, ontstond er een kans om terug te geven aan de natuur.

Onze dagelijkse essentiële behoeftes geven vaak negatieve gevolgen voor de natuur. Soms voelt het zelfs dat iets goeds doen voor de natuur, veel geld en energie kost. Het doel van TreeBlue is om goed zijn voor de aarde, een makkelijke keuze te maken.

Maar hoe? Heel simpel. Jij bestelt een boek, wij planten een boom. Geen extra kosten, donaties of klimaat-fees. Lekker makkelijk.

Onze kijk op klimaat activisme is dat bedrijven meer verantwoordelijkheid moeten nemen om de natuur compenseert voor hun activiteiten. Uitstoot reduceren is niet genoeg. We vernietigen de natuur sneller dan dat we het kunnen herstellen. Dit moet veranderen.

NASA/JPL-Caltech

Pale Blue Dot

Op 14 februari 1990 bereikte Voyager 1 de rand van ons zonnestelsel. Net voordat de ruimtesonde ons voorgoed verliet, richtte deze de camera nog één keertje terug.

Op de foto is een pixel te zien. Lichtblauw, zwak licht. De aarde, zwevend in een zonnestraal. Op deze stip heeft iedereen die ooit is geboren, zijn of haar leven geleid. Carl Sagan in zijn boek Pale Blue Dot schreef bij deze foto.

"Het benadrukt de verantwoordelijkheid die we hebben van het bewaken en koesteren van de licht blauwe stip, het enige thuis die we hebben."

For-purpose bedrijf

TreeBlue is geen foundation, maar een for-purpose bedrijf. We zorgen dat de winst wordt ingezet om bomen te planten en te beschermen.